Over mij

Mijn naam is Mariska Lunsing en ik ben geboren op 1 augustus 1965 in Winterswijk. Vanaf mijn kindertijd is Beeldend Bezig zijn belangrijk voor me. Het gaf me houvast en het was een manier om me te uiten. Nog steeds is het een fijne manier om mezelf te helpen als ik vastzit.

Sinds 1988 doe ik Beeldende Activiteiten met kinderen in groepen. In 1992 voltooide ik de HBO-Jeugdwelzijnswerk opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam.

Vanaf 1992 woonde ik in Groningen en volgde ik tekenlessen en exposeerde met een groep in de Silo, aan de Griffeweg. Van daaruit rolde β€œHet zomerschilderfestijn; voor ouders, kinderen en andere kunstenaars.” Ik keek om me heen en zag mensen op mijn manier aan het werk. Er was mooie muziek op de achtergrond en diverse materialen; verf, vingerverf, oude tijdschriften, potloden en gedroogde bloemblaadjes. Dit is nog steeds de basis bij mijn activiteiten; mensen een ervaring bieden waarbij verbinding, verdieping en verwondering aanwezig is.

Tussen 1988 en 2008 heb ik werkervaring opgedaan in de psychosociale hulpverlening aan ouder en kind, vrouwenhulpverlening, terminale zorg, dak- en thuislozen opvang, verstandelijk/meervoudig gehandicapten zorg, kinderopvang en met mensen van diverse culturele achtergronden.

In 2008 was ik totaal opgebrand en kwam ik thuis te zitten. Ik besloot dat het roer helemaal om moest. Ik zocht hulp, krabbelde langzaamaan weer op en ging leven naar mijn missie: “Doen waar ik plezier aan beleef, waardoor anderen meer plezier beleven.”

In 2009 startte ik met de “Tekenschool voor kunst en communicatie”, te Zutphen. In 2013 behaalde ik het diploma Kindertekentherapie. Ook heb ik de route voor tekentherapie met volwassenen gevolgd. In 2022 heb ik de opleiding “Therapetische vorming” van Civas voltooid. In 2023 heb ik me bekwaamd in de Teken Bewegings Methode.

Inspiratie n.a.v. de “Flower of life”

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van vroeg kinderlijk trauma. Ik begrijp hierdoor hoe pijnlijk een proces kan zijn. Maar ook dat het de moeite loont om de diepte in te gaan waardoor je een positieve groei doormaakt en een fijner leven krijgt.

Ik geniet ervan om mensen luchtiger en lichter de deur uit te zien gaan dan dat ze binnen kwamen. Of een groep les te geven en te zien dat ze samen plezier maken, rust vinden in het werken en/of persoonlijke stappen maken in hun ontwikkeling.

Graag nodig ik je uit voor uw of jouw persoonlijke Beeldende Reis. Of om met een groep een Beeldende Wandeling te maken.