Beeldende Begeleiding

Voor kinderen, jongeren of volwassenen die vastgelopen zijn, daar even niet op eigen houtje uitkomen en graag met een creatief medium aan de slag willen gaan.

De basis is Tekentherapie. Dit is een holistische creatieve therapie waarbij gewerkt wordt met de Tekentaal. Holistisch staat voor het geheel zien, de mens beschouwen als bestaand uit samenhangende en elkaar beïnvloedende delen. Tekentherapie is gebaseerd op de psychologie van Jung, de psychosynthese van Assagioli, kunstzinnige therapie van Steiner en werk van Greg Furth. https://www.tekentaal.nl/ Focussen, mindfullness, lichaamswerk en ademtechnieken zijn tevens inspiratiebronnen.

“Heelbeeld van de vijf rijken.”

De Beeldende Begeleiding start met een kennismakingssessie. Er wordt telefonisch of via de mail een afspraak gemaakt. De kennismakingssessie bestaat uit een gesprek, het maken van een tekening en uitleg van de gang van zaken. Als er wederzijds een klik is, krijg je een intake formulier en daarop volgend een globaal behandelplan. Het aantal contactenmomenten is afhankelijk van de hulpvraag, in overleg wordt gekeken wat haalbaar is.

Per sessie wordt er gewerkt vanuit en hulpvraag. Daarop volgt een passende beeldende opdracht. Het gemaakte werkstuk staat centraal en wordt bekeken met behulp van de Tekentaal. Ik ben geschoold dit te lezen en te bevragen. Op deze manier kan iets uit het onbewuste bewust worden. Uit het gesprek volgen inzichten. De inzichten worden verzameld en daarop wordt gekeken hoe deze in te zetten zijn in het dagelijkse leven. Je gaat naar huis met praktische handvatten.

Er wordt gewerkt met diverse creatieve materialen: kleurpotloden, pastelkrijt, houtskool, oliepastel, wasblokjes, oude tijdschriften voor collage, ecoline, verf en klei. Ook met diverse technieken: lichaamswerk, voice dialogue, rollenspel, stemwerk, ontspanningsoefeningen, visualisatie en geleide fantasie.

Voor Beeldende Begeleiding per doelgroep klik op Kinderen Jongeren Volwassenen