Beeldende Activiteiten

Beeldende Activiteiten bestaan uit workshops, lesseries of projecten waarbij gewerkt wordt met diverse creatieve materialen en kunstzinnige technieken.

Dit vindt altijd plaats in een groep; zoals een groep scholieren, een groepje vrienden, ouder(s) en hun kind(eren), een afscheidsritueel binnen een gezin, een willekeurige groep mensen, etc..

Het kan op diverse manieren starten:

  • In opdracht, zoals een activiteit voor Mantelzorgers via Humanitas.
  • Aansluiten bij een activiteit waar ik een onderdeel van uitvoer, zoals workshops geven tijdens de Cultuurmarathon van het Zernike College.
  • Vanuit mezelf opstarten en ondernemen zoals bij de Vrouwengroep Lotus, een collage workshop “Wensen voor het nieuwe jaar”.
  • Mijn eigen aanbod van workshops of lesseries. Klik op Agenda
Groepswerk. “Een dekkleed voor de Tabernakel.”

Voorbeeld. Van de Immanuelkerk kreeg ik de opdracht om voor de Trekkersavond (een groep van 30 mensen die de vele activiteiten van de kerk trekken) een schilderactiviteit te doen waarbij de mensen tot ontmoeting en samenwerking kwamen. N.a.v. het verhaal van de Tabernakel en creatieve tussenstappen, ontstond er een groot gezamenlijk werk “een dekkleed voor de Tabernakel”. Het werd afgerond met “wat geef ik en wat ontvang ik”. Het resulteerde in een fijne avond, waarbij de mensen lang bleven napraten met elkaar en er meer verbinding onderling was ontstaan.

Facetten die binnen Beeldende Activiteiten kunnen ontstaan, zijn:

  • Verbinding; binnen in jezelf en tussen mensen onderling.
  • Verdieping; iets leren, verder ontwikkelen en dieper zakken in jezelf.
  • Verwondering; over jezelf, elkaars werk en waaruit we allen bestaan.

Voor meer informatie over Beeldende Activiteiten per doelgroep klik op Kinderen Jongeren Volwassenen